پرستاری سالمند


با توجه به افزایش جمعیت سالمندان در جوامع امروزی، پرستاری از سالمند اهمیت بسیاری پیدا می کند. بنابراین این موضوع باید توسط جامعه مورد توجه قرار بگیرد. پرستاری از افراد سالمند را می توان به عنوان یک رشته حیاتی در حوزه بهداشت به شمار آورد که در حفظ سلامتی و رفاه این افراد، نقش مهمی دارد. در دوران سالمندی، این افراد به کمک دیگران و همچنین حمایت آن ها نیاز بیشتری دارند. این مورد می تواند شامل مراقبت های بهداشتی و پزشکی و همچنین ایجاد امنیت برای آن ها باشد.

اهمیت پرستاری از سالمند

سالمندان با مشکلات فیزیکی و روانی بسیاری دست و پنجه نرم می کنند. از این رو پرستارانی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند، باید دانش و مهارت های لازم را در این رابطه داشته باشند. گاها برخی پرستاران می توانند با توجه به توان و تجربه و همینطور دانشی که دارند، به بهبود مشکلات سالمندان هم کمکی نمایند. پرستاران می توانند مراقبت های اولیه ای را برای سالمندان به همراه داشته باشند و در مواجهه با حوادث و ضرورت های پزشکی بسیاری، سلامت فیزیکی سالمندان را حفظ نمایند.
در کنار جنبه های بسیاری که پرستاری از سالمند دارد، می توانیم به جنبه های بهداشتی و پزشکی، همچنین اجتماعی و روانشناختی هم اشاره داشته باشیم. این پرستاران می توانند به سالمندان حمایت روانی ارائه داده و با ارتباط گیری مخصوصی، تنهایی و میزان اضطراب این افراد را کاهش دهند. پس پرستاری می تواند علاوه بر نیازهای فیزیکی، نیازهای روانشناختی را هم شامل شود.

مزایای کمک گرفتن از پرستار برای سالمندان

کمک گرفتن از پرستار برای سالمندان، مزایای بسیاری دارد که برخی از این مزایا عبارتند از:

1.    حفظ استقلال و اعتماد به نفس در آن ها

پرستاران با کمک هایی که به سالمندان ارائه می دهند، به آن ها این امکان را می دهند تا استقال خود را حفظ نمایند. کمک آن ها در انجام فعالیت های روزمره همانند تغذیه، بهداشت، پوشیدن لباس و سایر فعالیت ها بسیار عالی بوده است. همچنین در زندگی کردن مستقل سالمند داخل منزل خویش بسیار کمک کننده است.

2.    مراقبت حرفه ای

پرستاری از سالمند نیازمند دانش و تخصص حرفه ای در این زمینه است. مدیریت داروها، تغذیه مناسب و مراقبت های بهداشتی، درمان و تشخیص بیماری های رایج همگی از تخصص هایی است که پرستاران می توانند داشته باشند.

3.    ارائه حمایت روانی

ایجاد ارتباط انسانی و عاطفی با سالمندان موجب افزایش احساس رضایت روانی در آن ها می شود. پس بر اضطراب و تنهایی های خود غلبه خواهند کرد.

4.    پیشگیری از بیماری ها و اتفاقات

با داشتن یک پرستار در کنار سالمند، می توان از بسیاری بیماری ها و حتی اتفاقات پیشگیری نمود و واکنش سریع تری را ارائه داد.

5.    افزایش آرامش در خانواده

اعضای خانواده می توانند با خیال راحت، سالمند خود را به پرستار بسپارند و به انجام فعالیت های روزمره خود بپردازند.

ویژگی های یک پرستار خوب برای سالمند

پرستاری از سالمند هم مانند بسیاری از کارها و شغل های دیگر، ویژگی هایی دارد و باید مهارت و تخصص هایی داشته باشند تا بتوانند تمامی وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. این ویژگی های عبارتند از:
1.    وجود همدلی و احترام در پرستار
یک پرستار خوب باید احترام زیادی را برای سالمندان قائل باشد و حس همدلی و قدردانی از زحمات آن ها را هم در خود تقویت نماید.
2.    دارا بودن دانش و تخصص
فرد پرستار باید از دانش و تخصص کافی در زمینه پرستاری از سالمندان برخوردار باشد. به این ترتیب می تواند با دانش خود، به افزایش سلامت این افراد کمک کند.
3.    صبوری و توجه زیاد
پرستاری خوب است که بتواند صبر زیادی داشته باشد و توجه ویژه ای را برای سالمند به همراه داشته باشد. فرد بایستی توانایی شنیدن و درک نیازها و تمامی مشکلات سالمندان را داشته باشد.
4.    ارتباط دوستانه و محبت آمیز
هرچه ارتباط میان پرستار و سالمند دوستانه و محبت آمیز باشد، وجود این فرد، اطمینان بیشتری را به همراه خواهد داشت.
5.    حساسیت به نیازهای فرد سالمند
شناخت نیازهای فیزیکی و روانی سالمندان اهمیت بالایی دارد و پرستار باید بتواند در رفع این نیازها کمکی کند.
6.    توانایی حل مسائل
پرستار باید قادر باشد تا مشکلات و مسائلی که برای اسلمند پیش می آید را با راه حل مناسبی حل و فصل نماید.
7.    انعطاف پذیری
فردی که به عنوان پرستار فعالیت دارد، باید با تغییرات و نیازهای سالمندان سازگاری داشته باشد و انعطاف پذیری بالایی را از خود نشان دهد.
8.    داشتن اخلاق حرفه ای قوی
دارا بودن یک اخلاق حرفه ای برای پرستار فوق العاده لازم است و باید آن را در خود تقویت کنند.