فلنج

فلنج های قطعات فولادی می باشند که برای برقراری اتصال به کار می روند و می توانند لوله را به اقلام پایپینگی دیگر از جمله لرزه گیر ، شیرآلات و ... متصل کنند. روش های گوناگونی جهت اتصال لوله و اقلام آن به همدیگر و یا به تجهیزات وجود دارد، مانند جوشکاری و … که یکی از این موارد اتصالات فلنجی میباشد (در مقاله ای دیگر با عنوان آرایش انتهایی لوله انواع اتصال به صورت خلاصه توضیح داده خواهد شد).

انواع فلنج فولادی

فلنج ها به طور کلی به 5 دسته تقسیم می شوند.

فلنج معمولی و بلند 

این نوع فلنج دارای یک ناف مخروطی شکل است که به راحتی از سایر فلنج ها قابل تشخیص است. بیش تر برای دما های با حرارت بالا و دما های زیر صفر درجه مورد استفاده قرار می گیرد.

فلنج اسلیپان 

مقاومت این فلنج در برابر فشار بیش تر از فلنج گلویی است و این که این فلنج باید هم از داخل و هم از بیرون جوش داده شود.

 فلنج فولادی لب جوینت

تقریباً مشابه لنج اسلیپان است با این تفاوت که این فلنج در محل اتصال سطح برجستگی جای واشر با داخل سوراخ یک پخ قوسی وجود دارد که در مدل گلویی وجود ندارد.

فلنج ته کوب

این فلنج فولادی برای اتصال هایی با فشار های پایین و غیر حساس به کار می رود. این فلنج از نمونه روش های اتصال ارزان قیمت می باشد.

فلنج رزوه ای 

استفاده از این فلنج فولادی در هنگام اتصال نیازی به جوش ندارد و این مزیت اصلی این فلنج محسوب میگردد. اما از این فلنج برای اتصال لوله های نازک استفاده می شود.

فلنج سطح برجسته 

این نوع فلنج همراه با یک واشر صاف جهت اتصال استفاده می شود. این واشر برای اتصال دو فلنج سطح برجسته به کار می رود.

فلنج نر وماده 

این فلنج همان طور که از اسمش مشخص است به صورت جفت مورد استفاده قرار می گیرد. یک فلنج برآمدگیدارد و فلنج دیگر تو رفتگی دارد.

فلنج لبه دار

این فلنج مانند فلنج فولادی ساده یا معمولی می باشد.

فلنج سطح ساده 

برای اتصالات غیر فلزی و غیر چدنی استفاده می شود. برای فشار های پایین که نشتی آنچنان مهم نیست مورد استفاده قرار می گیرد.
نظرات كاربران :
نام :
ايميل :
متن نظر : * 
 
متن بالا را وارد نماييد*